Overheerlijke kaas
Handgemaakte kazen
Lokaal uit Delfland
Duurzaam gemaakt
Onze boeren

Jonge boeren met een passie voor Midden-Delfland

Paul en Corné zijn beide geboren en getogen in Schipluiden en zijn de bedrijfsopvolgers van hun familiebedrijven. Beide hebben hun melkveebedrijf in het prachtige Midden-Delfland en zien hier een ontzettend mooie kans om hun familiebedrijf verder te brengen door nu zelf kaas te gaan maken mét oog voor de omgeving, dier en natuur.

We zijn in maart 2021 gestart met het maken van de kazen. Sinds mei dit jaar zijn we begonnen met het uitleveren van onze jonge kaas maar laten we een deel ook rijpen tot de andere leeftijdscategorieën; jong belegen, belegen en extra belegen. Begin 2022 zullen de eerste oude kazen klaar zijn en ook beschikbaar worden gemaakt.

Heerlijke kaas

Het geheim van onze heerlijke kaas

De manier waarop wij werken heeft er voor gezorgd dat we een unieke volle kaas hebben met een heerlijk eigen karakter. Wat is het geheim? Een gedeelte kunnen we verklappen; dit komt doordat we de melk van ons beide bedrijven combineren in de kaastobbe. Er wordt op beide bedrijven gewerkt met koeien die zoveel mogelijk buiten in de weides grazen maar doordat het op beide bedrijven verschillende koeienrassen zijn ontstaat er een unieke mix in de melksamenstelling en daardoor uiteindelijk ook de smaak. Verder hebben er bewust voor gekozen om het proces van kaas maken zo traditioneel mogelijk te doen. We doen het handmatig en halen niets uit de melk (vetten en eiwitten) maar voegen er ook niets aan toe dat er niet thuis hoort (snelrijpers, kleurstoffen of smaakversterkers).

Wij zijn de Delflandse Kaasmeesters, de nieuwe generatie hardwerkende, hands-on boeren, die gepassioneerd zijn van het vak en het beste van hun boerderijen naar u toe willen brengen.

Graag vertellen wij meer over wat wij doen. Volg ons daarom op Facebook!